0 (312 )504 74 05 - 0507 759 68 64
Curie Danışmanlık

BRC V8 Belgesi Nedir?

BRC V8 Belgesi Nedir?

BRC V8 (British Retail Consortium) Nedir? Kimler BRC Belgesi Almalıdır?

BRC Global Gıda Güvenliği Standardı, Uluslararası geçerli olan, uygulanan Gıda Güvenliği Standardı için bir ana çerçeve oluşturmak, Gıda Güvenliği uygulamalarının geliştirilmesine yardımcı olmaktır. Standart Yasal zorunluluklara uyum ve Müşterilerin sağlığının, gerekliliklerinin sağlanmasına ve  korunmasına önem vermektedir. Müşteri şartları, Tedarikçi zincirine uyum, Gıda Güvenliği çalışmalarını artırmak isteyen her Gıda firması BRC Standardına uygun hareket etmelidir. Örneğin;

  • İşlenmiş gıda firmaları
  • Gıda sektörüne hizmet veya ürün veren firmalar, yemek ürünleri üreticileri veya gıda üreticileri
  • Meyve ve sebze ürünleri
  • Evcil beslenen hayvan yemleri

Faaliyetleri gerçekleştiren firmalar BRC Global Standardını uygulayabilirler. Ağustos 2018 tarihinde BRC Global Standardı Versiyon 8 ‘i yayımlamıştır.

BRC V8 Belgesinin Faydaları Nelerdir?

Zaman, Emek ve Maliyeti düşürür, Prestiji artırmanın yanı sıra, ikinci taraf  denetimlerin yapılması konusunda müşteri denetimleri açısından kabul görür. BRC Standardı uygulayan firmaların birbirini görebilecekleri paylaşım alanlarında  yer almalarına imkan sunar. Ürün güvenilirliğini, kalitesini ve yasalara uyumun göstergesidir.

BRC V8 Belgesi Almak için Neler yapmamız gerekir?

BRC  Global Standardı Fiziksel, Uygulamasal ve Organizasyonel pek çok zorunluluğu içermesinden dolayı  detaylı ve masraflı bir süreçtir. Her şeyden önce Üst Yönetimin desteği şarttır. Gıda Güvenliği, Haccp Planları, Uygulanan bir Yönetim Sistemi kurulmalı, Dış ve iç alan düzenlemeleri ve uygulamaları, Ürünün kontrolünün sağlanması, Süreçlerin kontrolünün sağlanması, Personel uygunluğu, Risklerin belirlenmesi ve işlenmesi, Zorunlu uygulamalar.

Sizde BRC Belgesi Hakkında hizmet ve Belge almak için bize ulaşın: 

0 312 504 74 05 – 0 507 759 68 64

     

    Referanslarımıza göz atın:  

    REFERANSLARIMIZ