0 (312 )504 74 05 - 0507 759 68 64
Curie Danışmanlık

GOTS NEDİR? GOTS BELGESİ NASIL ALINIR?

GOTS NEDİR? GOTS BELGESİ NASIL ALINIR?

Gots Nedir? Kimler Gots Belgesi Almalıdır?

Açılımı Global Organic Textile Standard olan Gots Belgesi, Tekstil üretim prosesinin her aşamasında sosyal, kimyasal ve çevresel gereksinimleri içeren, tekstil Sektöründe  dünyanın önde gelen organik elyaf  standartıdır.

Gots Belgesi almamız bize neler kazandırır?

Gots Belgesi alan firmalar, Ürün tedariğinden Üretim aşamalarında Çevreye ve İnsan Sağlığına duyarlı olduğumuzu tüm ilgili taraflarımıza kanıtlamış oluruz.

Son Tüketicinin ürünlerimizi güvenle alması için bir referans olur. Tüketiciye güvence vererek üretimin başından sonuna, etiketleme yapılmasına kadar tekstil ürünlerinin organik durumunu garanti altına alan gereksinimleri karşıladığımızı ispat eder.

Gots Belgesi Alabilmek için %70 sertifikalı organik doğal liflerden yapılan ürünler kullanılması gereklidir. Son satıcıdan Üretimin tüm aşamaları değerlendirilir.

Gots Belgelendirme                

Gots Belgesi almak isteyen firmalar aşağıdaki ürün üreticileri olmaları gerekmektedir: Lifli ürünler, iplikler, kumaşlar, giysiler, moda tekstil aksesuarları (taşınan veya giyilen), tekstil oyuncaklar, ev tekstili, şilte ve yatak ürünleri ile tekstil kişisel bakım ürünleri.

Firmalar Organik üretimin yanı sıra belirlenmiş Sosyal, İSG ve Çevre gerekliliklerini de uygulamalıdırlar. Atık su arıtma, personel için minimum sosyal gereklilikler, İş ahlakı …gibi. Üreticiler, tüccarlar ve perakendeciler  Gots Belgesi Alabilir.  

 

Sizde Gots Belgesi Hakkında hizmet ve Belge almak için bize ulaşın: 

0 312 504 74 05 – 0 507 759 68 64