0 (312 )504 74 05 - 0507 759 68 64
Curie Danışmanlık

Nato Milli Tesis Güvenlik Belgesi Ön Denetim Hizmeti

Nato Milli Tesis Güvenlik Belgesi Ön Denetim Hizmeti

Tesis Güvenlik Belgesi Nedir?

Milli Savunma Bakanlığına yönelik Faaliyet Göstermekte olan firmalar, Her yıl Yayınlanmakta olan Kontrole Tabi Listede olmaları durumunda Kuruluşlarında Yönergeye uygun olarak alt yapı ve güvenlik önlemlerini alarak MSB Teknik Hizmetler Dairesine Nato/ Mlli Tesis Güvenlik Belgesi almak için Başvururlar.

Tesis Güvenlik Belgesi ile Nato ve Milli Askeri Gizli Projelerde yer alarak güvenilir ve saygın bir kuruluş olma hakkına sahip olurlar.

Tesis Güvenlik Belgesi,  Bir Kuruluşun ilk başta yönetim kurulu ya da ortaklarının Kişi Güvenlik Belgesi sahibi güvenilir kişiler olduklarının yanı sıra, Kuruluşun güvenliğini, bilgilerin ve projelerin güvenliğini en üst düzeyde koruduğu ve bu önemi sürdürebilir bir sistem kurarak devam ettirdiği anlamına da gelmektedir.

Gizli Projelerde yer alacak kişilerin sicilleri temiz ve Kişi Güvenlik Belgesine sahip kişiler olması gerektiği özenini gösterdikleri, Gizli bilgi, belge yada her türlü dokümanın oluşturulması, saklanması ya da taşınması durumunda bu işi gerçekleştiren kişilerin bu durumun farkında, Güvenlik önlemleri altında gerçekleştirdikleri anlamına gelmektedir.

Günümüzde Askeri bir faaliyet gösteriyorsak ve Askeri bir malzemenin, Üretimi, tasarımı,Depolanması …vb  gibi Faaliyetler gerçekleştiriyorsak, Askeri bir iş yapabilmemiz için bu belge gerekli ve önem arz etmektedir.

Tesis Güvenlik Belgesi Hangi Firmalar için Gereklidir?

Tesis Güvenlik Belgesi, Aşağıda geçen ürünlerin Üretim, ithalat ve İhracatını gerçekleştiren firmaların alması gerekmektedir.

  • Namlulu Silahlar,
  • Taktik Araçlar,
  • Askeri Patlayıcılar ve Piroteknik Malzeme,
  • Roketatar, Roket, Füzeler ve Torpidolar,
  • Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Silahlara Karşı Savunma Sistemleri,
  • Askeri Hava Araçları ve Sistemleri,
  • Suüstü ve Sualtı Savaş Gemileri,
  • Askeri Komuta Kontrol, Muhabere ve Bilgi Sistemleri,
  • Askeri Amaçlı Uzay Sistemleri,
  • Askeri Keşif, Gözetleme ve Tespit Sensörleri, Coğrafi Konum Belirleme ve Seyrüsefer Sistemleri,
  • Diğer Askeri Malzeme ve Cihazlar.

Tesis Güvenlik Belgesi Almak İçin Neler Yapmamız Gerekir?

Tesis Güvenlik Belgesi alabilmemiz için ilk başta  Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan               MSY 317-2 (C)  Yönergesine uygun olarak kuruluşunu yapılandırması gerekmektedir.

  • Gizli Projelerde yer alacak personelini yapılandırmalı ve bu kişilere Şirket yetkilileri ile beraber Kişi Güvenlik Belgesi Başvuruları yapılmalıdır. Tesis Güvenlik Belgesi olmadan Kişi Güvenlik Belgesi alınamamaktadır.Bu kişiler görevlerini ve yaptıkları işin bilincinde olmalı, belirli periyotlarda bu görevlerinin ehemniyeti kendilerine anlatılmalıdır, Farkındalık yaratılmalıdır.
  • Gizlilik dereceli bilgi, belge ve malzemenin güvenlik önlemleri alınmalı, Bazı güvenli alanlar oluşturulmalı, Bu bilgilere Kişi Güvenlik Belgesi olan kişiler erişebilmektedir.
  • Gizli Projelerin gerçekleştirileceği alanlar belirtilmeli ve güvenlik önlemi üst seviyede tutulmalıdır.
  • Ürünün tamamı kuruluşta üretilecek ise Kuruluş İzin Belgesi ve Üretim İzin Belgesi  işlemleri yapılmalıdır.
  • Kuruluşa tüm Giriş çıkışlar kontrollü ve gizli toplantılar önceden MSB ‘nin Bilgisi dahilinde gerçekleştirilmelidir.

Tesis Güvenlik Belgesi’nin Faydaları?

Tesis Güvenlik Belgenizin oması demek ilk başta kuruluşunuzun Prestijini arttıracak ve Askeri Projelerde daha dik duruş sergilemenize sebep olacaktır.  Milli Savunma Bakanlığının yada Nato projelerinde yer almanızı sağlayacak, sizin ile aynı sektörde faaliyet gerçekleştiren pek çok kuruluştan önce sizin tercih edilmenize imkan sağlayacaktır.

Tesis Güvenlik Belgesi Ön Denetim Hizmetinin Faydaları Nelerdir?

Yasalara ve Yönergeye Uygun olarak tesisinizi kendiniz yada bir danışman firma ile çalışarak Tesis Güvenlik Belgesi Sürecini geçirmiş ve denetim için hak kazanmış durumda iseniz, size tavsiyemiz, bir de profesyonel bir kuruluştan üçüncü göz olarak bu hizmeti almanızdır. Pek çok kuruluş denetimlerden tek seferde başarılı olamıyor, eksiklikler bulunuyor, Bir sonraki denetim için tekrar sıraya girerek beklemiş olduğunuz 6-7 ay kadar süreci en baştan beklemeniz gerekebiliyor.

Kuruluşunuzun Tesis Güvenlik Belgesine ne kadar uygun olduğunu da öğrenmek için Profesyonel bir Firmadan Keşif hizmeti alarak yapılması gereken çalışmaları bir rapor halinde de alabilirsiniz.

Bu da sizin için zaman, emek ve para kaybı olmaktadır. Dinamik ve Profesyonel kadromuz ile yaptıracağınız ön denetim yada son denetim, nerede, hangi aşamada, neleri doğru yapmışsınız, neleri eksik yapmışsınız görmenizi sağlar.

Tesis Güvenlik Belgesi ve Ön Denetim ve Keşif Hizmeti Hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın: 

0 312 504 74 05 – 0 507 759 68 64