0 (312 )504 74 05 - 0507 759 68 64
Curie Danışmanlık

EMC TESTİ NE İÇİN GEREKLİDİR?

EMC TESTİ NEDİR? CE BELGESİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

EMC TESTİ NE İÇİN GEREKLİDİR?

EMC TESTİ NEDİR?

EMC VE EMI olarak da kısaltılan ,manyetik uyumluluk ve manyetik girişim kavramları 1800 ‘lü yıllarda karşımıza çıkmaya başlamıştır.1900 ‘lü yıllarda ise radyo frekansları çeşitli sektördeki makiğnaları ve demiryolu araçlarını etkilemeye başlamıştır.

Elektromanyetik girişim,elektronik kökenli aletlerin yada düzeneklerin çalışmasını yavaşlatan ya da bozan manyetik alanlardır.EMC testlerinde ürünün diğer elektromanyetik alanlardan etkilenip etkilenmediği test edilmektedir.

ELEKTROMANYETİK GİRİŞİMİN ETKİLERİNİ NASIL ENGELLEYEBİLİRİZ?

1.Topraklama yapılması.

2.Ekranlama çalışmaları,Faraday kafesi gibi dışarıdan gelecek elektromanyetik etkilere karşı izole etmek ve iç elektromanyetik ortamın dışarıya sızmasını engellemek amacıyla yapılır.

Uzunca bir süredir, eğer bir ürünün ortak Avrupa pazarlarında kabul görmesi için ,diğer bir elektromanyetik alanlardan etkilenmemesi gerekmektedir.Bir ürünün dış piyasalarda serbestçe satılması için bu testlerden geçebilmesi, CE işaretini alması ,bu işareti ürününün üzerine ekletmesi gerekmektedir.EMC testleri elektronik ürünler için zorunlu hale getirilmiştir.

CE Belgelendirme Hakkında daha fazla bilgi için bize ulaşın:  0 312 504 74 05 – 0 507 759 68 64